WELKOM

 Welkom op de website van onze Manchester-Terriër kennel v.d. Posthoornwieke en Eaglespur Manchester Terriërs.  Onze kennel is landelijk gelegen aan de rand van het dorp Dedemsvaart. Wij zijn eigenlijk van mening dat kennel niet het juiste woord is, onze honden leven zoveel mogelijk bij ons in de huiskamer van onze boerderij. Jaren geleden hebben wij voor een Manchester gekozen omdat het een echte gezinshond is, altijd vrolijk en plezierig. Op het erf en in de speelweide hebben de honden de mogelijkheid zich uit te leven.

De Manchester Terriër is één van de oudste hondenrassen en onze honden komen voornamelijk voort uit oude Engelse bloedlijnen. Wij zijn dan ook zeer dankbaar en vereerd dat wij van Mrs. Enid Teague-Knight de kans hebben gekregen om -naast en samen met onze v.d. Posthoornwieke kennelnaam- één van de oudste kennelnamen van Engeland, Eaglespur Manchester Terriërs, te mogen voeren (binnen de FCI) en haar fokkerij voort te mogen zetten . Dit zullen wij samen doen met Mrs. Anne Colley en haar dochter Lana in het Verenigd Koninkrijk. We zijn Mrs. Enid Teague-Knight meer dan dankbaar voor het feit dat ze ons haar levenswerk heeft toevertrouwd. Decennia lang heeft zij zich met veel liefde ingezet voor dit ras. De honden uit haar kennel Eaglespur hebben vele successen behaald in binnen- & buitenland en alle eer hiervoor komt haar dan ook toe. Wij willen er alles aan doen om met dezelfde liefde voor dit ras, de oude lijnen van Eaglespur Manchester Terriërs voort te laten bestaan! Om onder twee kennelnamen regelmatig te kunnen fokken is het nagenoeg onmogelijk om dit geheel zelfstandig te organiseren daarom hebben wij een aantal mensen om ons heen, die net als wij, ons ras een warm hart toedragen en die nagenoeg dezelfde visie hebben op ons -in alle aspecten- bijzondere en mooie ras. Wij zijn  Gaby Kremer, Fleur Snijder, Irene van der Heyden en Max de Gids zeer erkentelijk dat zij ons op verschillende aspecten die nodig zijn om onze honden en puppy’s te houden, verzorgen, begeleiden, fokken, showen en voor informatievoorziening willen bijstaan.

Gezondheid staat bij ons voorop, Fit for Function, Fit for Life, gevolgd door een goed karakter. Verder vinden wij het belangrijk dat de Manchester een goed gebouwde hond is die graag wat met zijn of haar baasje onderneemt en vooral wil samenwerken. Manchesters houden van actieve spelen, zoals flyball en behendigheid. Ook de gehoorzaamheidcursus kan een Manchester met goed gevolg doorlopen. Een korte of lange wandeling, even uitrennen in het park of een balspelletje in de tuin zijn ook activiteiten waar de Manchester zijn energie in kwijt kan.

Zo nu en dan wordt er een nestje gefokt dat voldoet aan de fokeisen van de Nederlandse Manchester Terriër Club (MTCN). De pups worden bij ons in de huiskamer geboren en opgevoed, daarbij worden ze goed gesocialiseerd. Ze maken kennis met allerhande geluiden, vreemde mensen, kinderen en dieren. Dit alles om ze goed voor te bereiden op een stabiel leven bij hun nieuwe baasjes.  Vanzelfsprekend worden de pups met stamboom, Europees paspoort, ontwormt, geënt en gechipt aan de nieuwe baasjes overgedragen. Wij vinden het belangrijk dat onze pups naar mensen gaan die voldoende tijd en aandacht hebben voor dit energieke en aanhankelijke ras!

Wilt u kennis maken met of informatie over één van de oudste terriër rassen ter wereld, dan bent u van harte welkom.