HISTORIE: EAGLESPUR

  In het begin ….

Eind jaren ’50 werd kennel Eaglespur Manchester Terriërs opgericht door Enid Teague-Knight, dochter van een boer uit Worcestershire, en haar man Richard. Al sinds de 18e eeuw was het land en de boerderij waar Enid opgroeide, in het bezit van haar familie. Onder alle honden die op de boerderij liepen, was altijd een Black en Tan Terriër die ervoor zorgde dat het ongedierte werd gedood. Enid was erg geïnteresseerd in dit ras, dat later Manchester Terriër genoemd zou worden. Samen met haar man Richard, die haar liefde deelde voor deze hond, was ze vastbesloten het ras opnieuw op te bouwen in het Verenigd Koninkrijk. De naam Eaglespur werd overgenomen uit het wapenschild van de familie Knight.

Enid Teague Knight


Enid en Richard begonnen in 1956 met de aankoop van twee teefjes, Jill en Jasmine of Enterkine. Alleen al deze twee teefjes werden legendarisch binnen het ras in het Verenigd Koninkrijk. In 1957 begonnen Richard en Enid hun honden mee te nemen naar shows. Hun doel was een kampioen Manchester Terriër te fokken in hun eigen kennel Eaglespur. Hun initiatief en moed werden meerdere malen beloond. zo werden zij de meest bekende fokkers van Manchester Terriërs in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het begin hebben ze de ene na de andere kampioen gefokt. Enid succesvolle fokreu CH Eaglespur Lord Pegasus werd Best of Breed op de Crufts. Ter nagedachtenis aan haar overleden man Richard, heeft Enid een zilveren trophee ter beschikking gesteld die uitgereikt mag worden aan de Manchester Terriër die Beste van het Ras wordt op de Crufts.

Eaglespur Russet Rambler

De Eaglespur kennel is waarschijnlijk de oudste en grootste van  Manchester Terriër kennels in het Verenigd Koninkrijk. Het is ook zeer waarschijnlijk dat alle bloedlijnen, in het Verenigd Koninkrijk gefokte Manchester Terriërs terug te voeren zijn naar honden uit de Eaglespur kennel. Omdat vele honden door de jaren heen, naar andere landen zijn geexporteerd, is de naam Eaglespur wereldwijd prominent aanwezig. Enid Teague Knight is onlangs afgetreden als voorzitter van het Britse Manchester Terrier Club.  Ze heeft het ras in de hele wereld gekeurd. Met veel verdriet, als gevolg van het mindervalide worden, heeft ze met veel tegenzin het moeilijke en tevens emotionele besluit genomen, de teugels over te dragen. Eaglespur heeft meer dan een halve eeuw op de voorgrond gestaan als het gaat om het fokken van de Manchester Terriër. De nieuwe eigenaren van de Naam Eaglespur zijn dan ook vast van plan om samen alles in het werk te stellen de traditie voort te zetten. Vandaag en morgen ….

Eaglespur Lancehead

Samen met Anne en Lana Colley voelen wij ons zeer bevoorrecht dat wij  door Enid geselecteerd te zijn om de Eaglespur kennel voort te zetten. Met ondersteuning en interesse van Enid zijn wij dan ook samen vast van plan om alles te doen wat in onze macht ligt, de excellente wereldwijde reputatie  voort te zetten. Anne, die al jaren bevriend is met Enid, heeft zelf al meer dan 40 jaar Labradors gefokt onder de naam Jimjoy. Dit zal ze blijven doen. Daarnaast zullen wij samen met Anne en haar dochter Lana Colley, de Manchester Terriër gaan fokken onder de naam Eaglespur. Met de reuen en teven die door Enid op kwaliteit geselecteerd, hopen wij de voortgang van deze prestigieuze kennel succesvol doen voortbestaan. Meer informatie: http://www.eaglespur.co.uk/